Loading...
 Start Page

Εναλλακτικός Τουρισμός

Εναλλακτικός τουρισµός είναι η µη µαζική µορφή ανάπτυξης τουριστικών προορισµών που προωθεί µια καινούρια φιλοσοφία διακοπών φιλική προς το περιβάλλον, τις κοινωνικές και πολιτιστικές αξίες.

Η ήπια αυτή ανάπτυξη καθιστά δυνατή την αλληλεπίδραση και την κοινή συµβίωση µεταξύ των µελών διαφορετικών κοινωνικών οµάδων (των τουριστών και των κοινωνιών υποδοχής τους) ενώ αναπτύσσεται µε τη σύµφωνη γνώµη και συµµετοχή του ντόπιου κοινωνικού συνόλου.

 

Ενδεικτικές δραστηριότητες  εναλλακτικού τουρισμού στην Αχαία

Οινοτουρισμός

Η Ελλάδα,  πατρίδα του Διονύσου, θεού του κρασιού, έχει την πιο μακρόχρονη ιστορία στην παραγωγή και κατανάλωση κρασιού στον κόσμο. Στην Ελλάδα παράγεται κρασί  περισσότερα από 4000 χρόνια.

Ο πολιτισμός του οίνου, η κατανάλωση κρασιού ως κοινωνικό γεγονός και η εκλεπτυσμένη εκτίμησή του, αναπτύχθηκε για πρώτη φορά από τους αρχαίους Έλληνες.
Σήμερα η Ελλάδα παίζει σημαντικό ρόλο στο διεθνή πολιτισμό και τη βιομηχανία του κρασιού.

Σε δεκάδες ανέρχονται οι επισκέψιμοι αμπελώνες και τα οινοποιεία, που δίνουν στον επισκέπτη την ευκαιρία να περιηγηθεί στον μαγικό κόσμο του αμπελιού και του κρασιού, να γνωρίσει παραδοσιακές και σύγχρονες μεθόδους οινοποιίας και να δοκιμάσει εκλεκτά ελληνικά κρασιά, σε συνδυασμό με παραδοσιακές γεύσεις.

Πολυάριθμοι οι αμπελώνες στην περιοχή της Αχαΐας. Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιους από τους επισκέψιμους:

Επισκέψιμοι βιολογικοί αμπελώνες

Επισκέψιμοι αμπελώνες

Καγιάκ – Ράφτινγκ

Στην Αχαΐα οι ποταμοί Λάδωνας και Ερύμανθος είναι ιδανικοί για καγιάκ και ραφτινγκ. Σ΄αυτή την μοναδικής ομορφιάς περιοχή μπορεί κανείς να συνδυάσει φυσική άσκηση με την ομορφιά της φύσης.


kayak

Ιστιοπλοΐα

Στην Πάτρα δραστηριοποιείται ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών, στο Ρίο ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος “ΙΑΣΩΝ” και στο Αίγιο ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Αιγίου  με πεδίο δράσης τον Κορινθιακό κόλπο.

Καταδύσεις

Οι θάλασσες της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας θεωρούνται ο συνδετικός κρίκος δύο θαλάσσιων λεκανών (Ιόνιο και Αιγαίο) από τις οποίες εμπλουτίζονται στην διάρκεια της γεωλογικής τους ιστορίας με οργανισμούς
Ενδεικτικά αναφέρουμε  www.ioniandivers.gr, www.nekdiving.gr

Kart

Σε μικρή απόσταση από την Πάτρα περίπου 12 χμ. υπάρχει μια καλά οργανωμένη πίστα Kart

Ιππασία

Ιπποκάμηλος,  www.ippocamilos.gr
Rio Equestrian Club,  www.ippikosriou.gr
Πατραϊκός Ιππικός Όμιλος, www.patrio.gr

Αλεξίπτωτο Πλαγιάς

Στην Λέσχη Αλεξιπτώτου Πλαγιάς Πάτρας (ΛΕ.ΑΛ.Π.ΠΑ) πραγματοποιούνται σεμινάρια μετεωρολογίας, ανεμοπορίας, παροχής πρώτων βοηθειών και διάσωσης, και προσκαλούνται για το σκοπό αυτό Έλληνες και ξένοι ειδικοί, προκειμένου τα μέλη της να πετούν με πλήρη γνώση του αντικειμένου και με την μεγαλύτερη ασφάλεια.
Ο Ομπλός, το Παναχαϊκό αλλά και ο Σκιαδάς το Σαντομέρι και τα Καλάβρυτα φιλοξενούν συναντήσεις, αγώνες Κυπέλλου και Πρωταθλήματος και γίνονται έτσι πόλος έλξης αθλητών από όλη τη χώρα δίνοντας την ευκαιρία για ευγενή άμιλλα των αθλητών αλλά και για γιορτή και γλέντι. Παράλληλα οι Πατρινοί αθλητές του Σωματείου με τις συνεχείς συμμετοχές τους και διακρίσεις τους σε Πανελλήνιους αγώνες, καταξιώνονται στο χώρο και αναγνωρίζονται σαν πολύ αξιόλογοι πιλότοι και καλοί φίλοι.

Σκι και snowboard στα Καλάβρυτα

Οι εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου των Καλαβρύτων είναι οι δεύτερες μεγαλύτερες στην Ελλάδα και βρίσκονται στο όρος Χελμός σε υψόμετρο από 1700 έως 2340 μέτρα. Είναι από τα πιο καλά οργανωμένα κέντρα σκι  με 12 διαδρόμους μήκους πάνω από 20 χμ.

Bird watching

Έναν  παράδεισο για bird watchers στο βορειοδυτικό άκρο της Πελοποννήσου αποτελεί η Λιμνοθάλασσα της Καλογριάς που αποτελεί ιδανική αφετηρία για περιήγηση στην περιοχή. Ακολουθώντας τη διαδρομή προς το γειτονικό Πρόκοπο, θα έχετε την ευκαιρία να παρατηρήσετε τη βόρεια πλευρά της, ενώ στους καλαμιώνες της θα αναπαύονται μικροτσικνιάδες, ή ταυροι και μουστακαλήδες.

Το θαυμάσιο Δάσος της Στροφιλιάς  πρασινίζει τη βόλτα σας με τις μεγάλες κουκουναριές, τις βελανιδιές και τα πεύκα του. Νοτιότερα βρίσκεται η Λιμνοθάλασσα Κοτυχίου  εξίσου σημαντικός υγρότοπος με καλαμιώνες και νησίδες που φιλοξενεί πολλών ειδών αγριόπαπιες, αγριόχηνες, ερωδιούς και κύκνους. Η περιοχή θεωρείται υγροβιότοπος διεθνούς σημασίας και προστατεύεται από τη διεθνή συνθήκη Ramsar. Περισσότερες πληροφορίες στο “Κέντρο Πληροφόρησης Λιμνοθάλασσας Κοτυχίου-Δάσους Στροφυλιάς”.
Οικισμός Λάππα, κοντά στην ακτή “Καλογριά” Τηλ: 26930-31651 fax: 26930-31652

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΩΝ Α.Ε.

Κτίριο Υπηρεσιών Νότιου Λιμένα Πατρών
Τ.Κ. 26333 - Πάτρα / Τηλ.: 2610 365 135 / Fax: 2610 365 134 / Email: info@patrasport.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
Τηλ.: 2613 615 400

         

Login / Sitemap

Copyright © 2020 - 2024 Οργανισμός Λιμένος Πατρών