Loading...
 Start Page
Αυτοψία του Υφυπουργού Ν. Χαρδαλιά στο κτίριο του λιμένα που προορίζεται για εμβολιαστικό κέντρο
Click to enlarge
Αυτοψία του Υφυπουργού Ν. Χαρδαλιά στο κτίριο του λιμένα που προορίζεται για εμβολιαστικό κέντροΑυτοψία του Υφυπουργού Ν. Χαρδαλιά στο κτίριο του λιμένα που προορίζεται για εμβολιαστικό κέντρο
Thursday 01 Apr 2021

Η επιδημιολογική κατάσταση στην Αχαΐα, η τήρηση των μέτρων και η λειτουργία νέου μεγάλου εμβολιαστικού κέντρου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Πατρών , παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, και στην οποία συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας Γιάννης Κυριακόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι όλων των συναρμόδιων φορέων για τη διαχείριση της πανδημίας.

 

Σε δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της σύσκεψης ο Νίκος Χαρδαλιάς, αφού τόνισε ότι «η κατάσταση στην Αχαΐα είναι οριακή, όπως εξίσου οριακή είναι και η κατάσταση στα νοσοκομεία», πρόσθεσε: «Την ίδια στιγμή που γίνεται μία τεράστια προσπάθεια μέσα από το πρόγραμμα εμβολιασμών, ώστε να μπορέσουμε σιγά-σιγά να επιστρέψουμε στην κανονικότητα , δεν μπορούμε να ρισκάρουμε εξωπραγματικές καταστάσεις».

 

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση σε όλους τους κατοίκους της Αχαΐας, αλλά και της Δυτικής Ελλάδας, «να μείνουν τις επόμενες μέρες προσηλωμένοι στην τήρηση των μέτρων».

 

Μάλιστα, όπως επεσήμανε στην συνέχεια, «το κράτος κάνει όλα όσα πρέπει για να βρεθεί και να σταθεί στο πλευρό των υγειονομικών μας, που κάνουν μία τεράστια προσπάθεια».

 

«Σε κάθε περίπτωση», όπως επεσήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς, «πρέπει ο καθένας από εμάς να αναλάβει και τη δική του ευθύνη» και συμπλήρωσε: «Ξέρω ότι έχει γίνει μία τεράστια προσπάθεια, ξέρω ότι όλη αυτή η διαδρομή έχει δημιουργήσει τεράστια κόπωση και όλοι θέλουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα μας. Όμως είναι η ώρα, που ειδικά στην περιοχή της Αχαΐας χρειάζεται όλοι να τηρήσουμε τα μέτρα. Η δυνατότητα για τον περίπατο και για την εξωστρέφεια είναι δεδομένη, αλλά η τήρηση των μέτρων είναι πάρα πολύ σημαντική. Θα πρέπει στις επόμενες μέρες αυτό να είναι ξεκάθαρο. Δεν έχουμε την πολυτέλεια για περισσότερα κρούσματα ή για αυτούς τους δείκτες θετικότητας.»

 

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρούνται, τόσο στην Πάτρα, όσο και σε άλλες περιοχές, ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε μεταξύ άλλων: «Αν δεν γίνεται αντιληπτό πως τέτοιου είδους συναθροίσεις δημιουργούν τεράστια διασπορά, από εκεί και πέρα νομίζω ότι ο καθένας κρίνεται. Η ευθύνη μας απέναντι στους διπλανούς μας, απέναντι στους αγαπημένους μας, είναι ευθύνη ατομική. Ο κάθε ένας θα πρέπει να αναλάβει την αυτή την ευθύνη.»

 

Σχετικά με την λειτουργία του νέου εμβολιαστικού κέντρου στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, στο νέο λιμάνι της πόλης, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι το συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στον Απρίλιο και θα είναι 16 γραμμών.

 

Όπως εξήγησε, «θα διενεργούνται καθημερινά 900 εμβολιασμοί και το κέντρο θα λειτουργήσει με την ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας και την συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων και του υγειονομικού δυναμικού ενώ η βοήθεια που έχουμε από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον δήμο Πατρέων είναι δεδομένη».

 

Συγχρόνως επεσήμανε ότι «από τον Απρίλιο και με βάση την προμήθεια των εμβολίων , αλλάζει η στρατηγική μας, αλλάζουν τα δεδομένα, θα κάνουμε μία τεράστια προσπάθεια και αυτή η προσπάθεια που κάνει η χώρα μας αναγνωρίζεται σε όλη την Ευρώπη».

 

Όμως, συνέχισε, «μέχρι να χτίσουμε σιγά-σιγά την ανοσία αγέλης δεν θα αφήσουμε κανέναν αβοήθητο και ταυτόχρονα πρέπει ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του απέναντι στα πραγματικά δεδομένα.»

 

Όπως υπογράμμισε σε αυτό το σημείο ο Νίκος Χαρδαλιάς, «φτάσαμε στο τελευταίο μίλι και αυτό το μίλι πρέπει να το διανύσουμε με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες».

 

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου, για το τι θα γίνει με τα μέτρα την περίοδο του Πάσχα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε: «Κάθε μέρα σταθμίζουμε τα δεδομένα. Σε εβδομαδιαία βάση βλέπουμε τα δεδομένα και αναλόγως προχωράμε. Δεν είναι ώρα για μεσοπρόθεσμες προσεγγίσεις. Κάθε μέρα είναι διαφορετική, κάθε μέρα μετράμε τα δεδομένα και σε συνεργασία τους επιδημιολόγους προχωράμε στο επόμενο βήμα».

 

Σε ερώτηση που του τέθηκε, σχετικά με τις ημερομηνίες για την χαλάρωση των μέτρων, ο Νίκος Χαρδαλιάς απάντησε, «όλα στην ώρα τους» και πρόσθεσε: «Αυτό έχει να κάνει με το τι θα μας εισηγηθούν οι επιδημιολόγοι. Από την πρώτη στιγμή έχουμε εμπιστευτεί το επιστημονικό προσωπικό της χώρας μας και όλη αυτή η συνεργασία είναι μία συνεργασία που είναι προς όφελος και των πολιτών και της προσπάθειας που κάνουμε».

 

Μετά την σύσκεψη και την αυτοψία στον χώρο που πρόκειται να λειτουργήσει το εμβολιαστικό κέντρο, ο Νίκος Χαρδαλιάς επισκέφθηκε το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, συνοδευόμενος από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της εθνικής επιτροπής προστασίας δημόσιας υγείας έναντι κορονοϊού, Χαράλαμπο Γώγο.

PATRAS PORT AUTHORITY S.A.

Port Services Building, South Port
P.C. 26333 - Patras/ Phone: +30 2610 365 135 / Fax: +30 2610 365 134 / Email: info@patrasport.gr

CENTRAL PATRAS PORT AUTHORITIES
Τηλ.: +30 2613 615 400

         

Login / Sitemap

© Copyright 2020 - 2022 Patras Port Authority